Nytt og spennende Bibliotek for medisin og helse

Prøvekjøring, medisinsk bibliotek, St. Olavs hospital, HiST og NTNU,Mandag 9. desember 2013 åpnet Bibliotek for medisin og helse i Kunnskapssenteret på St. Olavs hospital. Det nye biblioteket er et samarbeid mellom Høgskolen i Sør-Trøndelags bibliotek ved Avdeling for sykepleierutdanning og NTNU UB Medisinsk bibliotek. Dermed har studenter og ansatte ved HiST, NTNU og St. Olavs hospital fått et tilbud som omfatter hele medisin- og helsefeltet – fra studier til klinikk – og en felles møteplass midt i hjertet av sykehusområdet.

Bibliotek for medisin og helse er på 1500 m2, fordelt over to etasjer i Kunnskapssenteret. Skranke og utlånsautomater er plassert ved inngangen i 2. etasje, mens boksamlingene finnes i 3. etasje. Her finner vi også kontorområder for de ansatte på biblioteket.

Det finnes totalt ca 300 arbeidsplasser fordelt på følgende måte:BMH9
– 6 store grupperom
– 6 små grupperom
– 28 arbeidsplasser med PC
– Ca 200 øvrige arbeidsplasser rundt omkring i biblioteket

I tillegg har biblioteket et eget kursrom, med PCer og plass til 30 deltagere. Rommet brukes jevnlig til undervisning.

Biblioteket har åpent fra 08.30 til 20.00 mandag til torsdag, og fra 08.30 til 17.00 på fredager. I tillegg har studenter og ansatte adgang til enkelte grupperom også utenom bibliotekets åpningstider.

20131205_EIK_Medisin_omvisning_15